Pages

January 6, 2011

Bukan DirikuRyo dn Ayla, adalah sepasang kekasih yang bekerja di sebuah perusahaan advertising. Ryo seorang workaholic, dia sangat susah menunjukkan perasaannya, bahkan kepada Ayla sekalipun. Karena sifatnya inilah, Ayla, tidak pernah tahu, bagaimana perasaan Ryo yang sebenarnya. Ayla selalu mengira, Ryo tidak begitu mencintai dia. Semenjak mereka menjadi pasangan, Ryo belum pernah mengucapkan kata-kata cinta pada Ayla. Ryo kerap kali melupakan janjinya dengan Ayla.

Kesal dengan sikap Ryo, Ayla memutuskan hubungan dengan Ryo. Namun Ryo sangat mencintai Ayla. Ia berusaha untuk berbaik semula dengan Ayla.
Di hari ulang tahun Ayla, Ryo menunaikan janjinya pada Ayla. Ayla sebenarnya tak mau datang, namun Marina, teman sepejabat Ayla, memberitahu bahwa Ryo menyiapkan hadiah istimewa untuknya. Ryo menyiapkan cincin yang dia beli bersama Marina. Ayla terkejut dan terus pergi ke tempat Ryo menunggunya.

Ketika Ayla akan menyeberang jalan, sebuah kereta muncul dan hampir melanggar Ayla. Ryo berlari mendapatkan Ayla. Ayla selamat, tapi Ryo telah meninggal dunia akibat kemalangan tu.
Tapi cerita tidak berakhir begitu saja. Ryo masih sangat mencintaiAyla dan tak mahu meninggalkan Ayla. Ryo akhirnya masuk ke dalam badan Ariel, orang yang sudah melanggarnya. Ariel orang yang sangat sabar dan tekun, dan rela melakukan apa saja, untuk kepentingannya. Ariel ialah anak bos tempat Ryo bekerja.

Ryo yang sudah berada dalan badan Ariel. berusaha mendekati Ayla, tapi Ayla terus menolak kehadirannya karena Ayla sangat membenci Ariel.
Masalahpun semakin banyak menghalang Ryo. Kehidupan Ariel yang liar membuatkan kesulitan demi kesulitan terpaksa dilalui Ryo. Kematian seorang pemuda bernama Anton, perniagaan dihancurkan oleh Ariel dan hubungan sulitnya dengan Marina adalah beberapa masalah kecil yang membuat Ryo jadi bimbang.
Ryo juga harus menghadapi kenyataan, kerana Ariel sudah mempunyai seorang tunang, Livi, anak pemilik perniagaan di bawah perniagaan milik orang tua Ariel.

Ryo tidak mampu memberitahu kepada Ayla, yang dia adalah Ryo, jika dia beritahu jugak hal sebenar, dia akan kembali meninggal dunia , dan sampai bila pun, dia tidak akan dapat menyatakan rasa cintanya pada Ayla. Menjadi Ariel, adalah pilihan terbaik, karna Ryo dapat terus berada disisi Ayla, namun disisi lain, Ryo juga tidak bisa menerima kenyataan, jika Ayla akan melupakan Ryo yang sebenarnya.
Bagaimana kesudahan cerita ini? Apakah Ryo yang sudah menjadi Ariel, bisa merebut hati Ayla?

:D 

January 5, 2011

No Subject..

(^_^)

............well i'm sorry if it sounds kinda bad, just that
worried, cuz' i'm so worried..........

January 4, 2011

La Tahzan لا تحزن

كل نفس ذائقة الموت وإنما توفون أجوركم يوم القيامة فمن زحزح عن النار وأدخل الجنة فقد فاز وما الحياة الدنيا إلا متاع الغرور

“Tiap-tiap yang bernyawa akan merasakan mati dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah pahala-pahalamu disempurnakan barangsiapa yang diselamatkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam surga maka sesungguhnya dia telah beruntung. Kehidupan dunia ini tidak lain hanyalah kesenangan yang menipu.” (Ali-Imran : 185).

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

January 3, 2011

Construction DD Capital
dalam usaha untuk membangunkan kampung utama aku terpaksa menggunakan semua sumber dari kampung2 yang ada di keliling 15c huh..seksa betul nak buat gudang besar dan jelapang besar. waaaaaaaaaa troop tak buat lagi ni ekeke.

January 2, 2011

Dia : Hobi Baru :D


:) theme ke2.
Dah terel dah die main blog.
ps: ini cantik, teruja tgk (^_^)


Ice Cream :D
jom makan eskem hauhauahua...eskem kesukaan aku yg cokelat tu huhu. singgit je..

Here Without You
disini tanpa kamu dari 3 pintu turun muahaha muahaha lawak betul nama kumpulan musik america ni.

White Version Travian :D

ini bukan travian salji,tapi travianskin white mode. mula2 tgk ok lama2 tgk sakit mata. jadinya aku pakai la balik travian asal huahauhaua